kotleta vepřová na pánvi
Kotleta vepřová na pánvi nám do jídelníčku doplní bílkoviny, ale také i tuky. Příprava je snadná, stačí si vybrat kus pěkné vepřové kotlety, tu zlehka naklepat, potřít olejem z každé strany a prudce osmažit. Poté ji osolíme, opepříme a necháme ji chvíli odpočinout.
Výši tuků je možné ovlivnit, alespoň tedy těch přidávaných na pánev. Tuk si vybírejte kvalitní, takový který je určen pro tepelnou úpravu, dále se určitě vyplatí i zainvestovat do kvalitní nepřilnavé pánve, tuku pak stačí jen minimum. Maso je výborným zdrojem bílkovin, které naše tělo nutně potřebuje.
Kotleta vepřová na pánvi lze zkombinovat s vařenými brambory, bramborovou kaší, dušenou rýži nebo zeleninovým pyré. Nemáte-li zrovna inspiraci jak jídlo zkombinovat, tak zkuste například vepřovou kotletu s americkými bramborami a salátem z polníčku.