krupicová kaše, cukr, máslo, kakao
Krupicová kaše, cukr, máslo, kakao je oblíbená u dětí i dospělých. Krupicová kaše se připravuje zavařením dětské krupičky (nebo hrubší krupice) do právě vroucího a špetkou soli ochuceného mléka, které se posléze dosladí.
Krupicová kaše je vhodná zejména pro děti, protože obsahuje vymleté obilniny, kterým dáváme u dětí přednost před celozrnnými, a mléko. Množství cukru na porci je malé, a tak by nemělo aktivním jedincům extrémně vadit.
Pokud kaši pokladete čerstvým pestrobarevným ovocem do tvaru obrázku, bude pokrm dětem chutnat dvojnásob. Vhodné jsou borůvky, jahody, vypeckované hroznové víno, kousky pomeranče, dílky mandarinek, kousky švestek či jiné oblíbené ovoce. Krupicová kaše se tradičně připravuje z kravského mléka, ale pokud na něj máte alergii, tak je možné ho nahradit mlékem mandlovým či sójovým.