Kung Pao kuřecí s rýží
Kung Pao kuřecí s rýží je velmi známý a oblíbený pokrm, který pochází ze sečuánské kuchyně. Pravé Kung Pao by mělo být pikantní a mít sladkokyselou chuť. Tento pokrm obsahuje chilli papričky a arašídy.
Pokud se použijí kvalitní suroviny a jídlo je připravené ideálně doma, pak se jedná o zdravý pokrm, který nabízí jak kvalitní sacharidy, tak i bílkoviny. Kuřecí maso si raději zakupte v řeznictví, na farmě nebo z malého domácího chovu, bude daleko kvalitnější a chutnější.
Jako příloha se tradičně používá jasmínová rýže, která krásně voní a skvělé chutná. Její konzistence je mírně lepivá, a tak je možné ji snadněji jíst i speciálním bambusovými hůlkami. Kung Pao je také možné připravit bez masa, ikdyž se pak již nejedná o původní recept, tak pokrm chutná skvěle, a můžou si na něm pochutnat jak vegetariáni, tak i vegani.