kuře na paprice se smetanou 12%
Kuře na paprice se smetanou 12% se připravuje z kuřete, smetany, cibule, oleje, mouky, vody nebo vývaru, 12% smetany na vaření a koření, konkrétně tedy červené papriky, soli a pepře.
Tento pokrm vám do jídelníčku přinese hlavně tuky a bílkoviny. Jídlo obsahuje smetanu, která patří mezi mléčné výrobky, a tak se nehodí pro osoby, které jsou na mléko alergické. Tuk v pokrmu je možné snížit například tak, že použijete pouze malé množství kvalitního oleje k osmažení cibulky a kuřecí maso samotné (bez kůže a bez kostí).
Kuře na paprice se smetanou 12% se nejčastěji podává s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Nevíte-li jak kuře na paprice připravit, pak se stačí držet osvědčeného receptu, nemusíte se bát, není to vůbec složité. Místo klasické smetany je možné použít i kokosové mléko.