kuřecí přírodní steak
Kuřecí přírodní steak je zdrojem kvalitním bílkovin, které jsou nezbytné pro správnou funkci našeho těla. Kuřecí maso nám nabízí velké množství vitamínů skupiny B či selenu. Kuřecí přírodní steak je možné připravit rychlým restováním na pánvi nebo i pečením v troubě.
Správně upravený kuřecí přírodní steak, tedy bez nadměrného množství tuku a soli, se skvěle hodí pro racionální i dietní jídelníček. Například restování je jedním z nejšetrnějších způsobů, při kterém si jídlo zachová žádoucí nutriční látky. Vhodně doplněné restované kuřecí maso mohou bez obav zařazovat i lidé s redukční či diabetickou dietou.
Pro restování používejte olej, který má označení „vhodný pro tepelnou úpravu“ či sádlo, které snese, stejně jako tento typ oleje, vyšší teploty. Při nákupu kuřecího masa, dbejte na to, aby nebylo označeno jako „křehčené“. Tento pojem neznamená, že mí maso lepší chuť a kvalitu. Křehčení je naopak proces, při kterém se do masa navíc vpravuje voda, sůl, škrob a nezbytná éčka. Nakonec tedy vlastně koupíte asi o 20% více vody a chemie, než u nekřehčeného produktu. Kuřecí přírodní steak můžete podávat společně s červenou či černou čočkou, brokolicovým pyré, vařenými brambory i kuskusem.