kuřecí prsa s kůží pečená
Kuřecí prsa s kůží pečená je na přípravu poměrně jednoduchý pokrm. Stačí, když očištěná kuřecí prsa s kůží dochutíte svým oblíbeným kořením, položíte je na plech vyložený pečícím papírem a necháte je v troubě upéct.
Kuřecí prsa jsou výborným zdrojem bílkovin, které mají ze všech tří základních makroživin nejvyšší termický efekt. To znamená, že při jejich trávení spálíte nejvíce energie. Kuřecí prsa, která se pečou a konzumují společně s kůží obsahují více tuku. Pokud se tedy snažíte zhubnout, tak vsaďte na čisté maso bez kůže, které jen zlehka pokapete kvalitním olejem.
Kuřecí prsa s kůží pečeme v troubě asi hodinu při teplotě 200 °C. Pokud máte rádi hodně vypečenou a křupavou kůžičku, pak na závěr na pár minut zvyšte teplotu, dávejte ale pozor, abyste ji nespálili. Spálené a připálené jídlo nikdy není vhodné konzumovat. Kuřecí prsa s kůží pečená doplňte lehčí přílohou, například vařenou rýží, brambory nebo jen restovanou zeleninou či míchaným zeleninovým salátem.