kuřecí stehenní řízek smažený v trojobalu
Kuřecí stehenní řízek smažený v trojobalu je bohatý na tuky a kalorie. Kuřecí stehenní maso je bohatým zdrojem živočišných bílkovin. Najdeme zde také malé množství tuku - asi 3 g/100 g masa (hodnota platí pro maso bez kůže). Dále v kuřecích stehenních řízkách nalezneme větší množství vitamínů skupiny B či selenu.
Obsažený selen má antioxidační schopnosti a chrání náš organismus proti volným radikálům. Vitamíny skupiny B pomáhají tělu metabolizovat sacharidy, aminokyseliny i tuky. Šetrně připravené kuřecí stehenní maso lze určitě považovat za vhodnou potravinu pro racionální, redukční, diabetickou i šetřící dietu.
Jestliže máte možnost volby, dávejte přednost kuřecímu masu českého původu. Budete mít větší jistotu, že kuře bylo chováno a zpracováváno podle přísných norem EU. Snažte se minimalizovat (či zcela vynechat) konzumaci smažených pokrmů a volte raději přírodní kuřecí řízky, které vašemu tělu dodají mnohem více kvalitních živin. Pokud držíte redukční dietu a chuti na obalovaný řízek podlehnete, pak maso nesmažte na velkém množství oleje, ale pečte jej v remosce či na plechu (použijte jen na malém množství tuku). Kuřecí řízečky z trouby chutnají opravdu skvěle.