květákový mozeček s vejci
Květákový mozeček s vejci je rychlé jídlo, které není náročné na suroviny a na přípravu. Stačí jen zesklovatět nakrájenou cibuli, na kterou přisypeme menší kousky květáku a necháme podusit, dokud květák nezměkne. Poté zalijeme rozšlehaným vejcem a ochutíme solí a pepřem. Nakonec je možné pokrm posypat čerstvou pokrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Samotný květák umí pomoci při nemocech močového měchýře a tlustého střeva. A díky nízkému obsahu kalorií je skvělým společníkem pro jakoukoli dietu. Vejce jsou zdrojem kvalitních bílkovin i tuků. Pokud zvolíte rozumné množství kvalitního tuku k orestování cibule, tak se bude jednat o zdravé a výživné jídlo.
Květákový mozeček s vejci se tradičně podává s vařenými bramborami nebo s pečivem. Pokud vám tento způsob úpravy květáku příliš nechutná, tak můžete vyzkoušet jiné recepty, například zapečený květák s cuketou, květákové kari nebo květákovou kouli.