lečo zeleninové s vejcem
Lečo zeleninové s vejci je jídlo bohaté na zeleninu, jsou zde zejména papriky, cibule a rajčata. Nakonec se do pokrmu přidává vejce. Někdo navíc přidává i párek, klobásu nebo jiné uzeniny. Jako příloha se podává chléb, pečivo nebo vařené brambory.
Zeleninové lečo s vejci je výživný a zdravý pokrm, který patří do racionálního i redukčního jídelníčku. Pokud jídlo 'vylepšíte' o uzeninu, tak bude obsahovat i více tuku a zvýší se i energetická hodnota a klesne nutriční kvalita. Je to dáno tím, že většina uzenin totiž obsahuje řadu nevhodných látek a velké množství nekvalitního tuku. Pokud si tedy přejete zhubnout, pak se uzeninám, klobásám a párkům raději vyhněte.
Tento pokrm je snadný a rychlý na přípravu. Pokud rádi experimentujete, tak k rajčatům a paprikám můžete přidat také jiné druhy zeleniny, například cuketu, lilek či dýni. Jídlo bude barevnější i bude mít zajímavější chuť a pestřejší spektrum živin. Pro restování zeleniny vybírejte kvalitní rostlinný olej nebo přepuštěné máslo - ghí. Lečo je také možné přidávat i do různých pokrmů (kuřecí kousky s lečem).