Linecké cukroví
Linecké cukroví se peče z bílé pšeničné mouky, cukru, vajec, másla nebo margarínu. Z těsta se vykrajují různé tvary (srdíčka, hvězdičky, kytičky, ...), které se pak slepují marmeládou, nejčastjěi jahodovou nebo lineckou směsí.
Linecké cukroví je především zdrojem cukru a tuku, a tak se ve velkém množství nehodí pro zdravý jídelníček a pro osoby, které si přejí zhubnout. Ale i pokud dodržujete správnou životosprávu, tak si můžete jednou zra rok o svátcích několik kousků vánočního cukroví dopřát. Vždy ale platí, že přemíra cukru a tuku neprospívá našemu zdraví a vede ke zvyšování tělesné hmotnosti.
I linecké cukroví lze připravit zdravěji, stačí vyměnit klasickou mouku za její zdravější alternativu - špaldovou mouku. Místo klasického bílého cukru je možné přidat rozmixované datle, rozinky či vyzrálé banány. Také je možné cukroví dosladit medem nebo javorovým sirupem. Nebo můžete vyzkoušet alternativní sladidla například stévii nebo erythritol. Skvělou variantou je pak nepečené raw cukroví, které se skládá pouze ze zdravých přírodních surovin jako je čerstvé nebo sušené ovoce, různé druhy ořechů nebo i avokádo. Můžete s námi vyzkoušet připravit netradiční Matcha cukroví z ovesných vloček.