Maca v medu Včelařství Domovina
MED S MACOU > složení: 97% květový pastovaný med, 3% mletá maca řeřicha peruánská > pastování medu je proces, který med nepoškozuje, med je pastován za studena > maca řeřicha peruánská je superpotravina > pouze med a maca = jednoduché 100% přírodní složení Všemocná řeřicha peruánská neboli maca je nejcizokrajnějším společníkem našeho medu. Proto se Medvěd s macou řadí mezi opravdu výjimečné exoty naší nabídky.
Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Konzistence ochuceného medu s macou Konzistence je podobná hustotě pastovaného medu, tedy je o něco hustější díky přimíchanému koření nebo mrazem sušenému lyofilizovanému ovoci. Lze jej roztírat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Ochucený med není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. Výrobek se skládá výhradně z medu, koření nebo mrazem sušeného lyofilizovaného ovoce. Výrobek neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a roztíratelnost zlepší. Může se proto stát, že je konzistence hustější pro namazání či jiné konkrétní využití. Nechte výrobek při pokojové teplotě, ve které se konzistence výrobku po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)