MALTOX 100 Extrifit
jako maltodextriny označujeme řetězce několika jednotek až dvou desítek glukózových jednotek. Maltodextriny využívané pro potravinářské účely se získávají štěpením škrobů – nejčastěji z pšenice, kukuřice, rýže či brambor. Výsledným produktem je bílý prášek s lehce sladkou příchutí. Maltodextrin je tvořen asi z 95 až 99 % procent sacharidy a neobsahuje žádné bílkoviny, gluten, tuky, vlákninu, ani vitamíny a minerální látky.
maltodextrin je známý jako výhodný zdroj energie nejen pro sportovce (v průběhu intenzivní fyzické aktivity jsou trávicí a vstřebávací schopnosti značně omezeny a maltodextriny jsou velmi snadno stravitelné). Užívání maltodextrinů obecně nemá žádné kontraindikace. Jejich příjem by však měli hlídat diabetici a také lidé s nadváhou (maltodextriny jsou energeticky velmi bohaté).
přidáním maltodextrinů do vody mléka či jiné tekutiny získáte základ energetického nápoje.