máslo ze sladké smetany K-Classic
Máslo ze sladké smetany K-Classic nám nabízí víceméně jen tuky. Máslo také obsahuje vitamíny rozpustné v tucích, tedy A, D, E, K. Na druhou stranu obsahuje také ne příliš vhodné trans nenasycené mastné kyseliny.
Pokud jste zdraví a fyzicky aktivní tak by vám střídmá konzumace másla neměla uškodit, ba naopak – tuky je totiž vhodné střídat. Pro teplou kuchyni se však více hodí kvalitní jednodruhové oleje, pro saláty oleje lisované za studena a pro mazání na pečivo je ideální právě kvalitní rostlinný tuk i máslo. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi kalorickou potravinu, tak je nutné s touto potravinou šetřit. Máslu by se měli vyhnout všechny osoby, které mají vysoké hodnoty cholesterolu a osoby s cévními potížemi.
Máslo ze sladké smetany K-Classic před konzumací vyndejte z chladničky a nechte ho při pokojové teplotě. Díky tomu se vám bude o dost lépe mazat na chléb a pečivo. Tímto i skvěle snížíte jeho použité množství, tuhé máslo se totiž velmi špatně roztírá, a tak ho často používáme zbytečně moc. Další použití másla je samozřejmě na smažení, přípravě omáček, jíšek nebo sladkých moučníků (tvarohový koláč z krupice, české buchty, ...).