meruňková buchta s drobenkou
Meruňková buchta s drobenkou se připravuje z bílé mouky, cukru, tuku (olej nebo máslo), vajec, kypřícího prášku, mléka a meruněk. K přípravě klasické drobenky se používá hrubá mouka, cukr a změklé máslo.
Sladké moučníky, obzvláště ty s drobenkou, jsou zdrojem většího množství kalorií. Právě drobenka, která buchtu, tak dobře ochutí, přidává kalorie navíc. Nevýhodou koláčů a buchet z bílé mouky je velmi malé množství vlákniny, vysoký glykemický index a tím i nižší schopnost zasytit.
Meruňková buchta s drobenkou je vhodnější spíše pro fyzicky aktivní osoby a jedince s velkým energetickým výdejem. Máte-li rádi meruňky a rádi připravujete domácí dezerty, pak můžete zkusit zdravější typ moučníku. V našich receptech najdete například postup na tvarohová bublanina s meruňkami nebo kokosovo-meruňkový koláč.