mexická tortilla plněná kuřecím masem a zeleninou
Mexická tortilla plněná kuřecím masem a zeleninou nám nabízí především sacharidy (tortilla, zelenina) a bílkoviny (kuřecí maso). V mexické tortille nesmí chybět papriky, cibule a kukuřice. Někdy se přidávají i fazole a chilli papričky.
Pokud je mexická tortilla připravena z čerstvých a kvalitních surovin, a libového kuřecího masa připraveného na malém množství tuku, tak se jedná o zdraví prospěšný pokrm. Dokonce se toto jídlo hodí i do redukční diety, poněvadž obsahuje jen velmi málo tuku. Přidáte-li do tortilly i fazole, tak se navýší podíl bílkovin a vlákniny.
Mexická tortilla plněná kuřecím masem a zeleninou není nějak složitá na přípravu, obzvláště pokud použijete předpřipravené tortillové placky. Stačí pak jen připravit směs, kterou placku naplníte a necháte společně vše zapéct. Máte-li tortilly rádi, pak můžete zkusit i další varianty, skvěle chutná například špenátová tortilla s ricottou a uzeným lososem nebo tortilla s žervé a šunkou.