míchaná vejce (vajíčka) na cibulce
Míchaná vejce (vajíčka) na cibulce se připravují na pánvi, na které se nejdříve rozpustí tuk a osmaží se nadrobno nakrájená cibule. Poté se přidají rozšlehaná vajíčka, která se dochucují nejčastěji pepřem a solí.
Vejce jsou výborným zdrojem snadno stravitelných bílkovin, které se převážně nacházejí v bílcích. Žloutky jsou pak zdrojem tuku. Pokud se tedy snažíte snížit svou hmotnost, tak si připravujte vajíčka s větším množství bílků než žloutků. Například použijte jedno celé vejce a dva samotné bílky. Také šetřete tukem, na kterém pokrm připravujete.
Míchaná vejce (vajíčka) na cibulce rozhodně patří mezi oblíbené snídaně nebo večeře. Výborně chutnají s čerstvě upečeným domácím chlebem, cherry rajčátky, plátky okurky a papriky. Cibuli můžete použít klasickou nebo zvolit některou méně tradiční odrůdu, například červenou, fialovou nebo bílou. Hotová míchaná vajíčka lze posypat čerstvou petrželkou, pažitkou nebo jinou zelenou bylinkou dle vaší chuti.