mleté maso hovězí a vepřové
Mleté maso hovězí a vepřové se využívá do řady oblíbených a tradičních receptů. Pro přípravu tohoto mletého masa se používá vepřové a hovězí maso, které se namele speciálním mlýnkem na maso. Občas se v obchodech můžete setkat i s mletým masem, které již obsahuje koření.
Nutriční složení a hodnoty se odvíjí podle druhu masa, které je k mletí použito. V každém případě má toto mleté maso poměrně vysoký obsah kalorií, ale zároveň kombinuje výhody hovězího a vepřového masa. Jmenovitě tedy velké množství užitečných stopových prvků jako je draslík, hořčík, selen, železo, vápník, zároveň samozřejmě obsahuje bílkoviny, aminokyseliny a vitamíny.
Smíšené mleté maso je většinou šťavnatější a mastnější. Také nemá tak výraznou jednostrannou chuť po vepřovém nebo hovězím mase, protože chutě jsou zde harmonicky smíšené. Z mletého masa můžete vařit různé pokrmy jako jsou karbanátky, masové kuličky, paštiky, rolády, sekanou, náplně a mnoho dalšího.