Mozzarella Pilos
Mozzarella Pilos je sýr ve slaném nálevu. Vyrábí se z plnotučného mléka, jedlé soli, regulátoru kyselosti: kyselina citronová a mikrobiálního syřidla.
Mozzarella je téměř z poloviny tvořena tukem a z druhé poloviny bílkovinami. V redukční dietě je vhodnější konzumovat mozzarellu ve verzi light, která má méně tuku a také i nižší kalorickou hodnotu. Bílkoviny jsou velmi důležité pro správné fungování našeho organismu, stavbu svalů i funkci mozku.
Mozzarella Pilos je oblíbený sýr, i když nemá příliš výraznou chuť. Díky tomu se však hodí do řady jídel, kde je tato vlastnost žádoucí. Hodí se například na pizzu či do těstovin. V našich receptech najdete postup na fit langoše nebo na slané galletky s česnekem. Výborně chutná v kombinaci s čerstvými rajčaty, bazalkou a olivovým olejem.