Olivový olej Extra virgin olive oil Ondoliva se vyrábí ve Španělsku, kde se za studena lisuje z čerstvých a nepřezrálých oliv. Označení Extra Virgin znamená doslova extra panenský a jedná se o olej z prvního lisu, který se vyznačuje nejvyšší kvalitou.
Extra panenský olivový olej je čistě přírodním produktem a neobsahuje žádné chemické přísady, a patří tak mezi jedny nejzdravějších tuků. Má výborný vliv na snižování stavu 'špatného' LDL cholesterolu v krvi. V olivovém oleji je obsažen také oleocanthal, který podle Paula Breslina, vedoucího výzkumu z Vědecké univerzity ve Filadelfi, má schopnost tlumit vnímání bolesti. Jedná se tedy o zajímavou přírodní variantu ibuprofenu. Čerstvý olivový olej obsahuje vitamín E i nenasycené mastné kyseliny.
Abyste získali maximální benefity, které extra panenský olivový olej nabízí, využívejte ho zejména ve studené kuchyni. Úžasně dochutí všechny vaše zeleninové saláty, grilovanou zeleninu nebo obložený talíř s mozzarellou a rajčaty. Výborné je také přidat pár kapek na uvařené těstoviny, křupavou ciabattu nebo jakékoli pečivo italského typu.