palačinky proteinové
Palačinky proteinové mají ze všech palačinek nejvyšší obsah bílkovin a nejnižší obsah sacharidů. Často se používají jiné alternativní mouky (rýžová, kokosová, mandlová, ...), vejce, mléko a špetka soli. Výsledné těsto se nalije na pánev a smaží se na oleji nebo jiném tuku.
Toto jídlo má vyšší obsah bílkovin, a tak nás na delší dobu zasytí. Je však potřeba ho i vhodně doplnit. Nevhodné jsou sladké kupované čokoládové pomazánky, marmelády, granko, nebo tučné slané náplně s hermelínem, nivou, taveným smetanovým sýrem či slaninou. Zvolte raději čerstvé ovoce, bílý jogurt, tvaroh, sýr cottage, mozzarelu, špenát, žampiony, kvalitní šunku nebo domácí masovou směs se zeleninou.
I proteinové palačinky mohou být ve verzi sladké (s hořkou čokoládou, jogurtem, ovocem, ...) nebo slané (se sýrem a šunkou, se žampiony a mozzarelou, s bryndzou a uzeným tofu, se špenátem a ricottou, ...). Proteinové palačinky si připravte raději domácí, budou chutnější než ty kupované nebo připravené z předpřipraveného prášku.