pizza
Pizza, jejíž domovinou je slunná Itálie, se připravuje z různých druhů těsta i oblohy. Z výživových hodnot se zde nachází především sacharidy a tuky. Pizza může být sýrová, šunková, salámová, žampiónová, špenátová nebo i jen čistě zeleninová.
Pokud pizzu připravíme ze zdravých surovin, tedy ideálně z celozrnné mouky a dalších zdravých ingrediencí, tak ji můžeme zařadit i do redukčního režimu. Pizzu nemusíme jíst celou, jako porce bohatě stačí půlka nebo čtvrtka. Volte takové množství pokrmu, po kterém se budete cítit příjemně syti a které odpovídá energetickým potřebám vašeho těla. Tímto stylem se vám bude snadno dařit být fit.
Tradičním tvarem pizzy je kruh, ale není to pravidlem. Domácí pizza můžete být klidně i obdélníková nebo čtvercová. Doma si navíc můžete připravit i těsto přesně podle vašich představ. Může být jak tenké, tak i silné a vysoké. Těsto na pizzu je možné připravit i zdravěji s pomocí cottage sýru nebo tvarohu. Patříte-li mezi příznivce nízkosacharidového stravování, pak můžete zkusit low carb pizzu.