Polický uherák Pejskar
Polický uherák Pejskar je fermentovaný masný výrobek. Vyrábí se z vepřového masa, vepřového sádla, hovězího masa, vepřové bílkoviny, jedlé soli, dextrózy, směsi koření, sušené zeleniny, látky zvýrazňující chuť a vůni E621, regulátoru kyselosti E575, řepného cukru, antioxidantu E300, extraktů koření, aroma, barviva E120, startovací kultury a konzervantu E250.
Tato potravina nepatří do racionálního zdravého stravování, což je vidět i podle samotného složení výrobku. Kromě nadměrného množství tuku je zde velké množství umělých látek a konzervantů. V neposlední řadě je zde opravdu obrovské množství soli, které nám rozhodně neprospívá.
Polický uherák Pejskar se často konzumuje s pečivem nebo chlbem. Často se využívá i při přípravě toustů nebo k obložení pizzy, především té salámové.