Proteinový toust Penam
Proteinový toust Penam je speciální chléb se zvýšeným obsahem bílkovin. V jeho složení nalezneme proteinovou směs, emulgátory: lecitiny, E481, E472e, regulátor kyselosti: octany sodné, látky zlepšující mouku: L-cystein, kyselina L-askorbová, pšeničná mouka, žitná mouka, řepkový olej, droždí a sůl s jódem.
Zvýšený obsah bílkovin ve výrobku je zajisté výhodou, poněvadž nás tato potravina více zasytí. Avšak pro naše zdraví je lepší vybírat potraviny, které neobsahují zbytečné konzervační a další přídatné látky. Občasná konzumace tohoto produktu nám však neuškodí.
Proteinový toust Penam by se měl po otevření spotřebovat do dvou dnů. Proteinové tousty můžete využívat obdobně jako ten klasický, chutná skvěle jak čerstvý, tak i opečený. Lze ho natřít oblíbenou domácí pomazánkou (avokádová, tuňáková, česneková, tvarůžková, ...) nebo obložit šunkou, sýrem, vejcem či uzeným lososem. Druhy pečiva je určitě žádoucí střídat, aby byla naše strava pestrá a získali jsme z ní, co nejvíce potřebných živin.