rajčata sušená v oleji
Rajčata sušená v oleji jsou oblíbenou chuťovkou k vínu, přidávají se do těstovin, pomazánek, dipů, salátů i dalších jídel. Různí výrobci nakládají sušená rajčata do různých druhů olejů a přidávají také rozdílné druhy koření a dalších ingrediencí. Kvalita výrobků se tedy může značně lišit.
Konkrétní vliv na zdraví se odvíjí dle konkrétního obsahu výrobku. Vhodnější pro zdraví jsou samozřejmě sušená rajčata v kvalitním oleji a bez obsahu konzervantů, stabilizátorů, barviv a podobných látek. Pokud držíte redukční dietu, dopřejte si skutečně jen malé množství výrobku a započítejte ho do svého denního energetického příjmu. Další možností je kupovat samotná sušená rajčata bez přídavku oleje.
Vždy vybírejte nakládaná rajčata bez obsahu zdraví škodlivých látek, jako jsou například siřičitany, nebo si kupte rajčata v sušené formě (nenaložená) a ty si následně naložte dle vlastní libosti. Ze sušených rajčat lze v kuchyni doslova kouzlit, a tak vám nabízíme pár tipů - dip ze sušených rajčat a brynzy, salát z černé čočky nebo kuřecí roláda se sušenými rajčaty a kurkumovou omáčkou.