rajče keříkové
Rajče keříkové obsahuje kolem 92% vody a nachází se v něm celá řada vitamínů A, C, D, F, K a všechny vitamíny skupiny B. Dále je v rajčeti zastoupena celá řada potřebných minerálních látek, například vápník, draslík, železo či hořčík.
Díky velkému obsahu vody a své nízké kalorické hodnotě je rajče keříkové skvělou volbou pro jakoukoli dietu. Vitamín C posílí imunitu našeho organismu a ochrání i naše srdce. Vitamíny skupiny B pomáhají udržovat správnou hladinu cukru v krvi a posílí i naše vlasy a nehty. Obsažené antioxidanty chrání tělesné buňky před volnými radikály.
Z rajčat vykouzlíte celou řadu skvělých pokrmů. Můžete je libovolně přidat do čerstvých zeleninových salátů, zapéct s lilky, vytvořit skvělou omáčku na těstoviny nebo rajčatovou polévku s bazalkou. Rajčata si dokonale rozumí s mozzarellou, bazalkou a olivovým olejem. Rajčata neskladujeme v lednici, nejlépe chutnají pokud se uchovávají při teplotě lehce nad 10 °C.