Lakto free bezlaktózový cottage cheese Rajo
Lakto free bezlaktózový cottage cheese Rajo je výrobek, který neobsahuje laktózu a je lépe stravitelný. Cottage sýr má vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin a snížený obsah tuku. Obsahuje velké množství vitamínů hlavně ze skupiny B a minerálních látek, zejména důležitého vápníku a fosforu.
Bílkoviny jsou důležité pro růst a revitalizaci kostí, svalstva, vlasů a nehtů. Jsou nezbytné pro tvorbu protilátek. Vápník je nezbytný pro stavbu kostí, pro svalovou kontrakci nebo krevní srážlivost. Podporuje správnou funkci srdce, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a působí i jako prevence proti rakovině tlustého střeva. Bakterie mléčného kvašení mají pozitivní vliv na trávení.
Cottage sýr je dobrý jen tak s celozrnným chlebem či pečivem, jako základ jemné pomazánky (vaječná, česneková, tuňáková, ...), na ozdobu mís, talířů a jednohubek, pro přípravu salátů, na posyp na těstoviny a brambory nebo lze použít i jako náhrada tvarohu. Také se velmi dobře hodí jako náplň do tortil, palačinek nebo k ozdobení lívanců.