Rama s máslem
Rama s máslem je roztíratelný směsný tuk s obsahem rostlinných olejů a mléčného tuku. Ve složení tedy najdeme palmový tuk, řepkový olej, vodu, máslo, sušené podmáslí, jedlou mořskou sůl, emulgátor (slunečnicový lecitin), přírodní aromata, konzervant (sorban draselný), regulátor kyselosti (kyselinu mléčnou) a barvivo (karoteny).
Obecně platí, že výrobky, které mají na svém obale dlouhé složení plné neznámých látek, nejsou ideální pro častou konzumaci. Když si jednou za čas takový výrobek dáte, tak vám to ale neublíží. Tento typ Ramy není vhodný pro osoby s intolerancí laktózy, protože obsahuje i máslo a sušené podmáslí.
Rama s máslem se nejčastěji používá k namazání na pečivo nebo chléb. Pečivo si přednostně vybírejte celozrnné a chléb kváskový s obsahem žitné nebo celozrnné mouky. Ale hodí se i pro vaření nebo pečení. Platí, že naše strava má být pestrá, a tak i druhy tuků je dobré střídat.