restovaná cibulka
Restovaná cibulka nám nabízí hlavně tuku. Může jít o čerstvou cibuli orestovanou na tuku v domácích podmínkách nebo o smažený sušený polotovar. Většina polotovarů je připravována na levném palmovém tuku nevalné kvality a může být zdrojem nežádoucích přídatných látek.
Díky vysokému obsahu tuku se tento pokrm nehodí pro každodenní nebo velmi častou konzumaci. Vyhnout by se mu měli také lidé, kteří si přejí zhubnout nebo mají potíže se žlučníkem. Vždy ale záleží na konkrétním složení restované cibulky a na vašem zdravotním stavu.
Pro přípravu restované cibulky používejte kvalitní olej určený pro teplou kuchyni nebo přepuštěné máslo (ghí). Vyhněte se průmyslově vyráběné cibulce usmažené na nekvalitním tuku. Restovaná cibulka se hodí jako posypka na plněné bramborové knedlíky nebo noky. Někdy se také přidává do sekané či karbanátků.