restované žampiony
Restované žampiony se hodí jak ke kuřecímu a krůtímu, tak i k hovězímu nebo vepřovému masu. Tyto houby jsou bohaté na bílkoviny i vitamíny C, B a D. Samotné žampiony mají jen velmi málo soli a tuků.
Restování je šetrná tepelná úprava, která je vhodná i pro osoby v redukčním režimu, obzvláště pokud se použije pouze menší množství kvalitního tuku (olivový olej, přepuštěné máslo, ...). Žampiony jsou zdrojem cenných látek, které působí proti alergiím a jejím kožním projevům.
Věděli jste, že žampiony lze i pěstovat v domácích podmínkách na balkoně či ve sklepě? Pokud se na pěstování necítíte, tak nezoufejte, žampiony běžně koupíte téměř v každém obchodě. Patříte-li mezi milovníky těchto hub, tak s nimi můžete obohatit růžná jídla, ať už masová (gnocchi s kuřeím masem a žampiony), tak i vegetariánská (žampiony se špenátovou náplní a brambory, cuketa zapečená s žampiony vejci a sýrem).