rizoto s kuřecím masem a hráškem
Základem kuřecího rizota je rýže, která se zpravidla podusí na cibulovém základu a uvaří v zeleninovém vývaru na skus. Dále se přidá zelenina (v našem případě hrášek) a orestované kuřecí maso. Pokrm se často doplňuje sýrem a mnoho konzumentů přidává také kečup, kyselou okurku, červenou řepu či čerstvý zeleninový salát.
rizoto s kuřecím masem a hráškem je lehký, zdravý pokrm, který má určitě pozitivní vliv na naše zdraví (obsahuje bílkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny, minerální látky i vlákninu). Rizoto s kuřecím masem a hráškem lze podávat také při celiakii (rýže je přirozeně bezlepková obilnina).
aby bylo rizoto pestřejší pro oči i chuťové buňky, přidejte kromě hrášku i jiné druhy zeleniny (mrkev, kukuřici, květák, brokolici, kapustičky apod.).