rohlík anglický
Rohlík anglický je oblíbené pšeničné pečivo obohacené o plátek anglické slaniny, a někdy dokonce i sýra. Pečivo je zdrojem sacharidů, slanina a případně sýr obsahují hlavně tuky.
Hlavní nevýhodou bílého pečiva je, že je chudé na vlákninu a minerální látky. Tento fakt způsobuje, že nás velmi málo zasytí a vyživí. Chcete-li svému organismu prospět, pak si vybírejte celozrnné pečivo místo bílého, a místo anglické slaniny libovou šunku.
Rohlík anglický je poměrně bohatý na kalorie i na tuky, a tak je určen pro osoby, které mají vyšší energetický příjem (děti, mládež, sportovci, fyzicky pracující osoby, ..). Pokud si ale jednou za čas anglický rohlík koupíte, tak vám neublíží. A když si k němu připravíte zeleninový salát, tak své jídlo doplníte o vitamíny, minerální látky, vodu i vlákninu.