rohlík průměr
Rohlíky se vyrábí hlavně z pšeničné mouky, soli, droždí, sladového výtažku nebo cukru, vody nebo mléka a margarínu. Pečivo z bílé mouky je zbaveno slupky a klíčku, ve kterých je 80 procent důležitých látek. Bílý rohlík obsahuje velké množství sacharidů, proto rychle dodá energii, ale protože patří mezi potraviny s vysokým glykemickým indexem, má malou schopnost nasytit.
Není-li energie z rohlíku okamžitě využita, přemění se na tuk a uloží se do tukových zásob.
Pokud si upečete rohlík sami, vyhnete se přítomnosti přídatných látek jako jsou regulátory kyselosti, kypřicí látky nebo emulgátory, které obchodníci do svých výrobků přidávají, aby vylepšili chuť, vzhled a trvanlivost. Při výběru pečiva v obchodě upřednostňujte výrobky z celozrnné mouky.