Romadur měkký zrající sýr 40% Madeta
Romadur měkký zrající sýr 40% Madeta se vyrábí z mléka, jedlé soli a mlékařských kultur. Jedná se o měkký zrající sýr, který je typický svým velmi silným aroma.
Z výživového hlediska je tento sýr kombinací bílkovin a tuků, které jsou zde zastoupeny téměř ve stejném poměru. Jedná se tedy o poměrně tučný sýr, který není příliš vhodný pro osoby, které si přejí snížit svou hmotnost.
Romadur měkký zrající sýr 40% Madeta má díky své 'vůni' jak věrné příznivce, tak i zaryté odpůrce. Ideální je tento sýr uchovávat samostatně, stranou od ostatních potravin, ideálně v uzavřené nádobě nebo zakrytý poklopem. Konzumovat ho můžete samostatně, doplněný jen čerstvým chlebem nebo pečivem. Je možné ho využít k zapékání různých pokrmů (těstovin, brambor, zeleniny, ...). Podobně jako olomoucké tvarůžky se hodí i k přípravě pomazánky nebo na pizzu.