rybí pomazánka Varmuža
na rybí pomazánku najdeme řadu receptů, a proto je obsah potraviny pokaždé jiný. Jako základní surovina pro výrobu této dobroty může sloužit rybí konzerva, mražené filé, i čerstvá, povařená ryba. Rybí maso se doplňuje různými druhy pojidel (pomazánkové máslo, máslo, majonéza, tvaroh, tavený sýr, olej atd.) a většinou se přidávají i další ingredience (cibule, zelenina, hořčice, kečup, koření, vejce aj.).
rybí pomazánka se dá připravit v mnoha úpravách. Pokud zvolíte kvalitní suroviny, nepřeženete to s množstvím pojidla a přidáte také nepostradatelnou zeleninu, pravděpodobně se bude jednat o jídlo, které může mít kladný vliv na vaše zdraví.
do rybí pomazánky můžete zdělat zbytky pokrájené zeleniny, kousky sýra, které vám zůstaly po nedojedené hostině i další suroviny dle fantazie. Rybí pomazánku je vhodné mazat na žitný či celozrnný chléb a doplnit pokrájenou zeleninou nebo zeleninovým salátem.