Sedlčanský hermelín původní český
Sedlčanský hermelín původní český je měkký zrající plnotučný sýr s bílou plísní na povrchu. V jeho obsahu najdete jen mléko, sůl a mlékařské kultury.
Jedná se o sýr, který má větší obsah tuku, a tak není zcela ideální pro redukční dietu a pro osoby s nadváhou. Čas od času si ho mohou dopřát fyzicky aktivní osoby, ale vždy je dobré si sledovat celkový poměr makroživin a přijaté energie.
Sedlčanský hermelín původní český by se měl skladovat při teplotě 2 až 8 °C. Před konzumací je nejlepší sýr vyndat z chladničky a nechat ho alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Tento sýr je vhodný jak do studené, tak do teplé kuchyně. Bude dobře chutnat s pečivem, v těstovinách i z něj lze vyrobit chutnou hermelínovou pomazánku. Výborně chutná také pečený v troubě nebo na grilu.