smažená kuřecí křídla
Smažená kuřecí křídla bezpochyby patří mezi velmi kalorické pokrmy, které obsahují hodně tuku. Obecně platí, že v kuřecím mase se vyskytují minerální látky jako fosfor, hořčík, železo, vápník, draslík, selen, zinek nebo měď. Z vitamínů jsou zde zastoupeny ty ze skupiny B (například B3 a B6), a dále vitamín A, C, E nebo K.
Tyto látky se však nevhodnou kuchyňskou úpravou drasticky snižují nebo i se i zcela vytratí. Konzumaci smažených pokrmů nelze doporučit osobám, které mají problémy se žlučníkem, tukovým metabolismem, žaludkem a trávením těžkých jídel. Také jsou zcela nevhodné pro osoby s nadváhou a obezitou.
I v tomto případě platí, že bychom se měli vyhýbat polotovarům a produktům z rychlého občerstvení. Nejlepší variantou tohoto pokrmu je ta domácí, kterou je možné připravit i o něco zdravěji. Místo smažení na pánvi, je zkuste rychle fritovat v kvalitním fritovacím hrnci. další možností je obalit kuřecí křidýlka do těstíčka a dát péct do trouby. Jako přílohu volíme ideálně jen lehký zeleninový nebo barevný salát z quinoy či zeleninové pyré.