smažené čínské nudle s kuřecím masem
Smažené čínské nudle s kuřecím masem je rychlé jídlo bohaté na tuky a sacharidy. Obsah výživných látek v čínských smažených nudlích s kuřecím masem a zeleninou, závisí na kvalitě a poměru jednotlivých ingrediencí a na pracovním postupu přípravy pokrmu.
Pokrmy z čínských bister a restaurací konzumujte spíše výjimečně. Tato zařízení používají při přípravě glutaman sodný, který může být příčinou zdravotních potíží. Podle některých zdrojů je glutamát neurotoxický, může vyvolávat zvracení, bolesti hlavy, bušení srdce, potlačovat funkci hormonů pomáhajících spalování tuků, a tím vyvolávat obezitu a jiné zdravotní obtíže.
Připravte si nudle s masem a zeleninou bez zbytečné chemie. Na dochucení postačí jednodruhové koření, na které je váš organismus zvyklý a vhodné jsou také čerstvé bylinky. Nepoužívejte přesolené směsi koření. Místo smažení na velkém množství tuku, využijte úpravy opékáním. Nemáte-li zrovna chuť na maso, pak můžete zkusit i vegetariánskou verzi tohoto oblíbeného pokrmu.