smetana do kávy 10% Kapucín
Smetana do kávy 10% Kapucín je mléčný výrobek, jehož obsah tuku je 10%. Mléčné výrobky jsou zdrojem vápníku, který je důležitý pro zdraví našich kostí i zubů.
Hlavní nevýhodou smetany je, že obsahuje dosti tuku, rozhodně více než například polotučné mléko. Pokud máme ve stravě více tuku a kalorií než jsme schopni využít a spálit, pak dochází k nárůstu hmotnosti a ke vzniku nadváhy a obezity. Rozumná konzumace smetany však zdravému jedinci neuškodí.
Smetana do kávy 10% Kapucín se používá především k ochucení kávy, kapučína nebo případně čaje. Jste-li v přísném redukčním režimu, tak místo smetany volte raději polotučné mléko, které má nižší obsah tuku, ale přitom zvládne váš nápoj také dobře ochutit a zjemnit. Můžete si ho našlehat, a budete tak mít i krásnou pěnu.