sušená rajčata v olivovém oleji
Sušená rajčata v olivovém oleji se tradičně vyrábí ve slunné Itálii, kde jsou rajčata nádherně šťavnatá, sladká a dokonale zralá. Kvalitní olivový olej rajčatům dodává zdravé tuky a výbornou chuť.
Pokud sušená rajčata kupujete, pak vybírejte kvalitní výrobky s minimem přidaných konzervantů. Ideálně by výrobek měl obsahovat olivový olej, koření a sůl. Taková rajčata můžete zařadit na zdravý jídelníček. Pokud se snažíte zhubnout, pak dávejte pozor na množství zkonzumovaného oleje, nebo raději dejte přednost sušeným rajčatům bez oleje.
Ze sušených rajčat lze vytvořit výborné pesto, které skvěle chutná v těstovinách nebo jen namazané na pečivu. Sušená rajčata v oleji, která jsou základem italské kuchyně, výborně dochutí kromě těstovin i různé saláty, třeba ten z černé čočky. Sušená rajčata si můžete připravit i doma, stačí sehnat zralá rajčata, která usušíte v troubě, a pak naložíte do směsí olivového oleje a vybraného koření. Skladujte je pak v lednici.