Sushi maki losos
Sushi maki losos pochází z exotické japonské kuchyně. Základem sushi je správně uvařená speciální rýže nišiky, která se rozprostře na řasu nori, která leží na speciální bambusové podložce. Potře se lehce wasabi pastou a poklade se syrovým lososem. Poté se pevně zabalí do rolky, která se pak krájí na menší válečky.
Japonské sushi je výživný, zdravý a lehký pokrm, který lze zařadit v rámci racionálního stravování, ale je vhodný též pro diabetiky nebo osoby s redukční dietou. Konzumace mořských ryb je velmi prospěšná, poněvadž obsahují cenné omega-3 mastné kyseliny (EPA a DHA), které si naše tělo samo neumí vytvořit.
Sushi maki losos si můžete dát k obědu i k večeři. Také ho můžete různě obměňovat, například místo lososa použít tuňáka, ředkev, okurku nebo avokádo. Nebojte se a zkuste si připravit domácí sushi podle vlastní chuti a fantazie. Zajímavou variací je ovocné sushi, které může sloužit jako lehký zdravý dezert.