Švédské masové kuličky kuřecí Ikea
Švédské masové kuličky Ikea se vyrábí z mletého kuřecího masa, kuřecí kůže, cibule, bramborového škrobu, jedlé soli a koření.
Z výživového pohledu nám toto jídlo přinese do jídelníčku především bílkoviny a tuky, které pochází z kuřecího masa a kůže. Přiměřenou porcí švédských masových kuliček lze jednou za čas zpestřit jídelníček zdravých a aktivních osob.
Švédské masové kuličky Ikea se často podávají s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo smaženými hranolkami. Poněvadž se jedná o polotovar, tak jejich příprava je geniálně jednoduchá, stačí jen 'ohřát' v mikrovlnné troubě, klasické troubě nebo osmažit na pánvi. Pokud rádi trávíte čas v kuchyni, pak vyměňte předpřipravená jídla, za domácí recepty (kuřecí masové kuličky, masové kuličky se smetanou a brambory, ...).