jihočeský syreček Madeta
Syreček jihočeský Madeta je vyráběn z mléka, jedlé soli a mlékařské kultury. Tento poloměkký nízkotučný zrající sýr je přirozeně bezlepkový a má i nízký obsah laktózy. Výrobce uvádí, že laktózy je zde zde méně než 0,01%.
Právě díky nízkému obsahu tuku a sacharidů je syreček jihočeský Madeta výbornou potravinou i do redukční diety. Tento sýr navíc nabízí velké množství bílkovin, a tak nás velmi dobře zasytí a zároveň podpoří i růst naší svalové hmoty. Tento výrobek je vhodný i pro osoby s nesnášenlivostí lepku.
Syreček jihočeský Madeta se hodí k přípravě rychlé a chutné večeře, stačí ho jen doplnit čerstvým pečivem nebo chlebem namazaným troškou másla. Pečivo vybírejte kvalitní, ideálně kváskové (chléb z domácího kvásku, ...), a nezapomínejte ani na čerstvou zeleninu. Tento nízkotučný sýr se však uplatní i při přípravě hlavních jídel (kuřecí prsa v ajvaru se syrečkem) nebo různých pomazánek.