Tatarka Lidl obsahuje především tuk, a proto se jedná o vysoce kalorickou potravinu. Základní surovinou pro výrobu klasické tatarské omáčky je majonéza, která se připravuje z vaječných žloutků a rostlinného oleje, do které se navíc přidává koření a zelenina.
„Tatarka“ je sice chutná a dobře dochutí jídla, ale jedná se o velmi energetickou pochutinu, a tak by se měla na našem jídelníčku objevovat opravdu jen výjimečně. Je zde velké množství tuku a většinou i zbytečné přídatné látky, které mohou poškozovat naše zdraví, zejména při konzumaci velkého množství produktu. Při nadměrné konzumaci může docházet k ukládání tuku, zejména pak u osob s celkově nezdravým jídelníčkem a sklony k sedavému způsobu života.
Pokud chcete žít zdravěji, připravte si tatarskou omáčku doma. K výrobě můžete použít i méně tučné náhražky majonézy (sojanézu, zakysanou smetanu, smetanový jogurt a podobně). Majonézu lze s těmito méně kalorickými náhražkami také zkombinovat. Svému zdraví však prospějete nejvíce, pokud ji zcela vyměníte za lehký tvarohový dip.