Tatranka čoko lískooříšková Opavia
Tatranka čoko lískooříšková Opavia patří mezi velmi oblíbené a často kupované sladkosti. Jedná se o oplatku s lískooříškovou náplní máčenou v tmavé polevě. Skládá se z pšeničné a sójové mouky, pražených jader lískových ořechů, rostlinných tuků a olejů, cukrů, sušeného mléka a syrovátky, kakaového prášku se sníženým obsahem tuku a dalších přídatných látek.
Pokud se nesnažíte hubnout, neomezují vás zdravotní obtíže a jednou za čas zařadíte tatranku do svého jídelníčku, žádnou velkou chybu neuděláte. Dlouhodobá konzumace těchto potravin s vyšším obsahem cukru a tuku zvyšuje riziko vzniku chorob srdce a rakoviny a způsobuje nadváhu a obezitu.
Tatranka čoko lískooříšková Opavia lze jíst jen tak nebo ji využijte jako přísadu při pečení buchet, řezů nebo jiných moučníků. Pokud si chcete vyrobit domácí tatranku a vyhnout se tak konzumaci přídatných látek, kupte si dortové oplatky, potřete čokoládovým domácím krémem (nebo jeho zdravější variantou - falešný nutellový krém) a nechte přes noc ztuhnout.