toasty se šunkou a sýrem
Toasty se šunkou a sýrem se často konzumují jako rychlá snídaně, večeře nebo svačina. Obsah živin v hotovém pokrmu bude záviset zejména na druhu a kvalitě použitých ingrediencí.
Pokud uděláte tousty z celozrnného chleba či pečiva, zvolíte nízkotučný nebo polotučný přiměřeně solený sýr a použijete kvalitní (nejlépe doma připravenou) šunku, nelze proti takovému jídlu nic namítat. Jestliže vyrobíte tousty z bílého toustového chleba či tukových rohlíků, přidáte nejlevnější nekvalitní sýr, šunku nevalné kvality a k pokrmu spotřebujete velké množství kečupu a majonézy, vašemu tělu tím příliš neprospějete. Tento pokrm není vhodný pro osoby s alergií na lepek a laktózu.
Tousty se šunkou a sýrem udělejte z co nejkvalitnějších surovin a doplňte je zeleninovou oblohou nebo miskou čerstvého salátu, který máte v oblibě. Kupovaný toustový chléb často obsahuje řadu přídatných látek, aby měl co nejdelší trvanlivost. Takovým výrobkům je lepší se vyhýbat a raději si zkusit upéct domácí toastový chléb.