Torti těstoviny Panzani jsou semolinové těstoviny, které se vyrábí z pšenice. Jedná se o bezvaječné těstoviny složené z pšeničné semolinové mouky z tvrdé krupice.
Semolinové těstoviny mají vyšší nutriční hodnotu a nižší glykemický index, než těstoviny vyrobené z klasické mouky. Těstoviny z tvrdé krupice lze zařadit do racionálního jídelníčku. Při redukci hmotnosti volte přiměřenou velikost porce těstovin a nezapomeňte jídlo doplnit dostatkem kvalitních bílkovin a malým množstvím vhodného tuku.
Aby se těstoviny při vaření neslepily, přidejte k nim lžíci kvalitního oleje. Vodu z vařených těstovin můžete použít k zahuštění připravované omáčky. Voda se vyvaří a obsažený škrob z těstovin omáčku zahustí. Vývar lze použít i naopak – k naředění. V takovém případě již ale pokrm nepřevařujte. Těstoviny je možné použít jako přílohu, jako základ jídla nebo je i různě zapékat (s masem, vejci, sýrem, se zeleninou bez masa, ...).