tortila
Tortila je obilný výrobek, který pochází ze Španělska. Vyrábí se tradičně z mouky. Používají se různé druhy, nejčastěji však pšeničná a kukuřičná. Někdy se stává, že je mouka celozrnná. Kupované předpřipravené tortily často navíc obsahují i růžné stabilizátory, kypřící látky, emulgátory a konzervanty.
Tato potravina nám do jídelníčku v největší míře přidává sacharidy a vlákninu. O tom, jak jsou kvalitní velmi rozhoduje typ použitých surovin. Nevýhodou kupovaných tortil je vysoký obsah přídatných látek, které se starají o trvanlivost výrobku. Tyto látky našemu zdraví neprospívají a mohou být zdrojem alergií a jiných zdravotních obtíží.
Tortila se využívá k přípravě plnohodnotného jídla, které velmi dobře chutná i zasytí. Jednoduše se naplní grilovaným nebo pečeným masem, čerstvou zeleninou a omáčkou. Máte-li tortily na seznamu svých oblíbených jídel a chcete je konzumovat častěji a zároveň se vyhnout nevhodným kupovaným produktům, tak si můžete vytvořit i své vlastní. Stačí jen následovat osvědčený recept na domácí rýžové nebo low carb tortily.