tyčinky slané
Tyčinky slané se často používají jako drobné pohoštění pro návštěvy, párty nebo různé oslavy. Často se vyrábí z pšeničné mouky, oleje, jedlé soli, mléka, droždí nebo kypřící prášek.
Slané pamlsky nejsou určeny ke každodenní nebo časté spotřebě. Obsahují velké množství prázdných kalorií a velmi málo nás zasytí. Je to dáno jejich složením, kterému dominuje bílá mouka a tuk (olej). Bohužel je zde také velmi málo vlákniny a chybí minerální látky a vitamíny. Navíc také obsahují lepek, který může některým osobám způsobovat trávicí potíže.
Tyčinky slané, které běžně prodávají v obchodech, obsahují často navíc i různé stabilizátory a látky, které mají prodloužit jejich trvanlivost. Tyčinky a krekry nejsou zas tak složité na přípravu, stačí si jen vybrat osvědčení recept a následovat postup (domácí krekry, semínkové krekry, ...). Hlavní výhodou domácích produktů je, že přesně víte, co obsahují.