vánoční cukroví
Vánoční cukroví se nejčastěji připravuje z bílé pšeničné mouky, cukru, vajec, másla nebo margarínu. Dále se přidává i skořice, vanilka, kakao, kokos a ořechy. Zdobí se různými polevami a barevným cukrářským sypáním.
Vánoční cukroví díky vysokému obsahu cukru skvěle zpříjemní naši náladu, ale nehodí se do redukčního režimu. Ale i pokud dodržujete správnou životosprávu, tak si můžete jednou v roce na Vánoce dopřát několik kousků vánočního cukroví. Vždy ale platí, že přemíra cukru a tuku neprospívá našemu zdraví a vede ke zvyšování tělesné hmotnosti.
Vánoční cukroví je také možné připravit o něco zdravěji. Zkuste použít špaldovou mouku a místo klasického bílého cukru přidat rozmixované datle, rozinky či vyzrálé banány. Také je možné dosladit medem nebo javorovým sirupem. Nebo můžete vyzkoušet alternativní sladidla například stévii nebo erythritol. Skvělou variantou je pak nepečené raw cukroví, které se skládá pouze ze zdravých přírodních surovin jako je čerstvé nebo sušené ovoce, různé druhy ořechů nebo i avokádo. Můžete s námi vyzkoušet připravit netradiční Matcha cukroví z ovesných vloček.