vejce křepelčí
Vejce křepelčí je tvořeno hodnotnými bílkovinami i tuky. Jedná se o drobná kropenatá vajíčka, která obsahují hodně vitamínů a minerálních látek, například draslík, železo a fosfor. Obsahují také lecitin a esenciální aminokyseliny.
Fosfor, který je jednou z obsažených látek, má příznivý vliv na potenci. Lecitin je látka, která umí snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Udává se, že tato vajíčka obsahují i mnohem méně cholesterolu než klasická vejce, toto tvrzení je sice z části pravdivé, ale je dosti nepřesné. Slepičí vejce jsou totiž větší, a tak jedno slepičí vejce obsahuje více cholesterolu než jedno vejce od křepelky. Křepelčí vejce jsou velmi zdravá, a tak je určitě zařaďte na váš jídelníček.
Tato vejce jsou i velmi chutná, a tak je můžete bez obav přidat do jakéhokoliv vašeho salátu. Je také možné je využívat do zapékaných jídel, například do žampiónů, zeleniny, těstovin nebo brambor. Křepelčí vajíčka se vaří jen krátce. Vloží se do studené vody, a když se voda začne vařit, tak si pohlídáme dvě až tři minuty.